De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun eerste ontwerp studio.
Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, plaatjes en links.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.

vrijdag 6 november 2009

Moodboard Koen


Het gebied bij Lexkesveer is een gebied waar veel mogelijkheden zijn. Deze mogelijkheden hebben te maken met zowel recreatie als natuurontwikkeling. Waterhuishouding is hier belangrijk en er is dus veel open water. Daarom lijkt het me interessant om te kijken wat ik kan doen met het ontwikkelen van een strand. De vraag hierbij is, wordt het een massaal strand waar tientallen zo niet honderden mensen komen of is het een strand waar maar vijftien mensen komen, een klein paradijsje waar maar weinig mensen het bestaan vanaf weten.


Ook zullen er verschillende soorten dieren in het gebied komen. Het gaat dan om runderen, schapen en paarden. Deze dieren zullen het gebied begrazen en zo de natuur mee ontwikkelen en onderhouden.


Ook zullen er allerlei wandelgelegenheden komen. Door de wandelroutes kun je eventueel vanaf een punt naar Wageningen kijken. Je ziet dan allerlei hoge gebouwen zoals een steenfabriek maar ook een seniorenflat en een kerk. Op de rest van het eiland ben je afgesloten van alles wat met de stad te maken heeft, op de brug na want die is niet te missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten