De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun eerste ontwerp studio.
Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, plaatjes en links.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.

zaterdag 21 november 2009

modellen Giovanni

Mijn modellen zijn vooral gericht op het waterniveau. Het waterniveau heeft bij alle modellen invloed op hoe het landschap zich ontwikkeld en hoe het wordt ervaren. De bestaande elementen zoals kleinschalige horeca, vogel en wandelrecreatie probeer ik vooral te versterken.

Model 1. Dit model representeert hoogteverschillen met verschillende vormen. Het waterniveau bepaalt de vorm van het landschap, vegetatie verschilt per hoogteniveau en drijvende tuinen "dobberen" op het water.



Model 2. Dit is een model waarbij vooral de zogenaamde "verticale uiterwaarden" een hoofdrol heeft. Ik dacht aan een soort verticaal element (met/zonder bodem) met erin een soort zeef waardoor sediment blijft hangen en er verticaal/diagonaal vegetatie ontstaat. De vorm, grootte en hoogte dat staat nog niet vast voor zowel de verticale elementen. Wat belangrijk is in dit model is de richting van het water, dit kan wellicht met landschappelijke aanpassingen worden gereguleerd. De verticale elementen zijn niet alleen bedoeld voor wandelaars maar ook voor de vogels door bijvoorbeeld gaten te integreren in het ontwerp zodat het kan dienen als vogelnest. De auto's die passeren (brug of pondje) zullen het ervaren als een soort wegsculpturen. Dit vind ik een belangrijk gegeven aangezien er veel doorgaand verkeer is.

Model 3. In dit model spelen bewegende plateau's een key role. De beleving is onder andere afhankelijk van de stand van het plateau. Verticaal kan het b.v. als vogelnest dienen, diagonaal als sculptuur of zitelement en horizontaal als podium, tuin etc... Ook hier staat de vorm, materiaal, en grootte niet vast.

1 opmerking:

  1. Leuke modellen! ik krijg alleen model 1 en 3 niet vergroot in het scherm. ziet er erg professioneel uit met dat lettertype en die zwarte vogels, auto, mensen, etc.

    BeantwoordenVerwijderen