De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun eerste ontwerp studio.
Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, plaatjes en links.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.

donderdag 19 november 2009

Heldenopdracht

Bij het leren voor het vak "History of Garden and Landscape Architecture", dat de meeste van jullie nog niet gehad hebben, heb ik een tijdlijn gemaakt met daarop de belangrijkste tuinen en namen uit de geschiedenis van de tuin- en landschapsarchitectuur. Veel vakgebieden hebben een eigen tijdslijn met daarop alle relevante ontwikkelingen die het doorgemaakt heeft maar van de landschapsarchitectuur bestond zoiets nog niet.
Op deze tijdslijn zijn zo goed als alle "helden" en hun grootste prestaties terug te vinden. Van Le Nôtre tot Le Corbusier. Dus als je nog niet weet wie je held is, of je wil meer weten over je held: Dit document bevat de info die je nodig hebt.
Het resultaat was een PDF bestand dat geprint een afmeting van 3 meter breed en 1 meter hoog heeft met daarop veel foto's, schetsen, ontwerpen en teksten.
Op 100% weergave zijn sommige afbeeldingen wat klein maar met de zoom functie is dat goed te verhelpen aangezien de kwaliteit van de afbeeldingen hoog genoeg is.
Mocht je dingen ontdekken die niet kloppen of een held weten die echt hun plekje op de tijdslijn verdient heeft, laat het me dan even weten middels een comment bij dit bericht. Ik ben trouwens ook op zoek naar mooie foto's en plankaarten bij veel van de tuinen, dus als je zin hebt om iets bij te dragen aan dit projectje: alle input is welkom!

De download link: klik(30MB)
Mocht iemand een betere plek weten om bestanden te hosten, dan is deze vrij het bestand daar te plaatsen.

Erik-Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten