De komende weken posten studenten landschapsarchitectuur van de Wageningen Universiteit hier hun werk van hun eerste ontwerp studio.
Deze blog is een digitale verzameling van het werk met discussie, plaatjes en links.

In de rechter kolom vindt u onder het kopje 'OPGAVE' de opdracht die de studenten de komende weken uitvoeren.

vrijdag 20 november 2009

Modellen

Hieronder foto's van hoever ik ben met de modellen voor Lexkesveer. Het doel van elk van deze modellen is om van deze verloren plek, een hippe plek te maken. Dit door middel van landmarks en het verliezen van de functie die de plek nu heeft. Dit naar voorbeeld van de Westergasfabriek en de vuilnisbelt bij Spaarnwoude, deze plekken zijn nu 'hip, hot & happening', er worden veel evenementen georganiseerd en deze plekken hebben eerder ook hun eigenlijke functie verloren. Als landmark heb ik in elk van deze modellen een opvallende kadewand aangebracht, welke doet denken aan de voorkant van een groot schip.

Model 1: De brug als landmark. In dit model komt er een nieuwe, zeer opvallende brug hoog over het eiland heen. De mensen die van de pont af komen, komen dus helemaal niet meer in contact met het eiland.

Model 2: De omgeving als landmark. In dit model wordt de omgeving als landmark gezien en heeft het eiland helemaal geen last meer van de weg die erover heen loopt. Deze loopt als een soort pier/boulevard op pijlers aan de rechterkant om het eiland heen.

Model 3: Het eiland als landmark. Op het eiland heb je helemaal geen last meer van de weg, deze ligt erin verzonken. Wanneer je op het eiland bent, kun je de weg niet zien. Vanaf de weg kijk je tegen de wanden van het eiland aan.






1 opmerking:

  1. prima, maar op welke manier wordt door deze ingrepen telkens een HH&H plek gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen